top of page

SOFA GUIDE - 10, MINŐSÉG

VÁSÁROLJ ÖRÖKRE, avagy mi kerül ezen ennyibe?


A kanapé egy bizalmi üzlet, mivel nagyrészt azt a minőséget fizeted meg, amilyen technikákkal és, amilyen alapanyagokból készült, csakhogy a kanapéba nem látsz bele.


Segítünk egy kicsit, hogy miről ismerszik meg egy jó minőségű kanapé.


A jó minőségű töltőanyagok mellett a váz szerkezetén és a teherhordó anyagokon múlik, milyen hosszú lesz egy kanapé élettartama, erről írunk részletesen a következő bejegyzésben, és azokról az árulkodó részletekről, amiből meg lehet még állapítani egy kanapé minőségét, anélkül, hogy belenéznél.


Már egy ülőfelület alá kifeszített textil heveder is sokat számít, de egy igazán jó minőségű bútorban fém vasalat van, ami általában hullámrugó. Ez nem keverendő össze a régi és már elavult bondell rugóval, ami a rajzfilmeken kikandikál a régi matracokból. Ezek leginkább a fűtőszálakhoz hasonlítanak, és az ülőfelület alá vannak kifeszítve, 10 centiméterenként. Eloszlatják az egy pontra jutó terhelést, így a felületek nem kopnak és használódnak el a jobban igénybe vett pontokon. Mivel ezeknek az acélrugóknak a feszülése hatalmas nyomásnak teszik ki a keretet, ezért csak gondosan összeállított keményfa szerkezetbe vagy fémszerkezetbe építhetők be. Olyan erősek, hogy egy gyengébb szerkezetet szétrobbantanának.

Ezen technológiával készült bútorok ára lényegesen magasabb, de a bútorok komfortérzete, és élettartama is sokszorosára nő. Egy ilyen szerkezetű kanapé egy örök darab.

Használattól függően fel kell újítani, de a felújítások közötti időtartam is kétszer-háromszor akkora, mint a gyengébb minőségű bútoroké. Általában 8-15 év. (A textil piszkolódása egy teljesen egyéni, használattól függő tényező, jelen esetben a kopásokról, nyúlásokról van szó )


A stabil keretre a legjobb minőségű kárpitos habok kerülnek több rétegben, amit mi építésnek hívunk. Ezekkel a komfortérzetet, és a formát is alakítjuk.


Az utolsó réteg a kárpit, amit a szabás és a varrás után gondosan a formára feszítenek.


Az összes folyamat gondos kézi munkával készül.


A BOX kanapéink nemcsak ezt a legmagasabb minőséget képviselik, de a design kanapék, vagyis az ergonómiai, esztétikai, és minőségi szempontoknak egyaránt megtervezett kanapék világában teljesen egyedülálló módon centiméter pontosan gyártjuk le a kanapéinkat.


Ha kanapét vásárolsz érdeklődj van-e benne teherhordó vasalat, vagy legalább heveder.


A jó minőségű kanapékról általában van technikai leírás, de van néhány dolog, ami még segít megítélni egy bútor minőségét.

Minél rugalmasabb (nem puhább) egy ülőfelület annál tartósabb lesz.


Mivel a kanapé gyártás elég összetett folyamat, igényesen vannak elkészítve a látszó folyamatok, akkor általában a belbecs is rendben van.

Ilyen árulkodó dolgok lehetnek, a párna varrása, szép éleket látsz-e?

Milyen a zipzár bevarrás, szabályosan vagy cikkcakkosan?

Ha kinyitod a zipzárt igényes-e a belső varrás és a huzat?


Nézd meg a kanapén lévő tűzéseket is, és a legfontosabb, ha lehajolsz a kanapé alá, és az alján lévő textil, szabályosan és szépen van rálőve a keretre, és maga az anyag sem egy pókháló vékony semmiség, akkor valószínűleg jól választottál és belül is igényes munkát rejt.

A tervezéshez használd az ügyes és okos tervezőprogramunkat, amivel nemcsak gyorsan készíthetsz különböző variációkat és meg tudod nézni a színeket, de az árakat is kiszámolja neked.


BOX Hyperactive konfigurátor: https://konfi.hannabi.hu/


#vásároljörökre #vásároljhazait #hannabisofa #tervezdmeg #greenworldiscoming #sofadesign #egyedisofa #tailormadesofa #akutyaisfelmehet

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
bottom of page