top of page

HANNABI SOFA GUIDE - 1, MÉRETEK

SOFA GUIDE:

1, MÉRETEK

avagy: mit mérjek le, hogy ne legyen majd gátugrás a kanapé vásárlásból?


Először mérd le a területet, ahová a kanapét helyezni szeretnéd. Néha 10-20 cm-en múlik, hogy le tudsz-e feküdni, elfértek-e ketten, vagy fel tudod-e húzni a lábad. Ha tudni szeretnéd, hogy mekkora területen garázdálkodhatsz, hogy reálisak legyenek az elképzeléseid és maximálisan ki tudd használni a helyet, ezekre a méretekre lesz szükséged.


- Ha a kanapét, valamelyik oldalról közlekedő útvonal határolja minimum 80-100 cm-re lesz szükséged, hogy kényelmesen el lehessen mellette menni, mert ennél kisebb helyen két ember, ha összetalálkozik, csak oldalazva fér el. Ha nincs ennyi hely, akkor érdemes úgy tervezni, hogy az a kanapé kevésbé forgalmas oldalára essen.

- A kanapé átlagos mélységére 100-120 centiméter számolj, a pontos méret függ a háttámla vastagságától és az ülésmélységtől.

- A kanapé és a dohányzóasztal között 40-70 centimétert hagyj el, mert ha ennél kevesebb van, előfordulhat, hogy belerúgsz, ha több nem éred el az asztalt.

- A faltól érdemes legalább 10 centimétert elhagyni, mert nem szép, ha a kanapé teljesen rá van tolva.

- Ha két külön álló karfás elemet tervezel, amik 45 fokban helyezkednek el egymáshoz képest, ügyelj arra, hogy a karfák ne lógjanak egymásra.


Ezek a legfontosabb méretek, az ülőfelület mélységét majd részletesebben megbeszéljük az ergonómiánál. Ha ezekkel tisztában vagy, le tudod mérni, mekkora helyed lesz a kanapénak. Ha nem vagy biztos benne, ki lehet rakni újságpapírból a földre, és ha nem tudjátok megszokni, hogy kerülgetni kell, akkor érdemes kicsit kisebbre venni.

A tervezéshez használd az ügyes és okos tervezőprogramunkat, amivel nemcsak gyorsan készíthetsz különböző variációkat és meg tudod nézni a színeket, de az árakat is kiszámolja neked. Ha már tudod mit szeretnél, küld el nekünk és a rendelés előtt készítünk neked róla, egy fotórealisztikus látvány tervet.


BOX Hyperactive konfigurátor: https://konfi.hannabi.hu/


#10évesahannabi, #vásároljörökre #vásároljhazait #hannabisofa #tailormadesofa #hannabisofa #costummadesofa #designistimeless #sofadesign #sustainabledesign, #sustainableproduct

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
bottom of page